Eylül ayında suç oranları geriledi, 349 kişi yakalandı « Seka Haber

Avatar

Eylül ayında suç oranları geriledi, 349 kişi yakalandı

Eylül ayında suç oranları geriledi, 349 kişi yakalandı
Son Güncelleme :

02 Ekim 2025 - 16:02

209 views

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, eylül ayına ilişkin güvenlik verilerini paylaşarak, kentte kişiye ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda ciddi bir düşüş yaşandığını açıkladı. Aktaş, farklı suçlardan aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 349 kişinin yakalanarak cezaevine teslim edildiğini belirtti.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aktaş, kişiye karşı işlenen suçlarda azalma olduğunu, olayların aydınlatılma oranının ise yüzde 100’e yaklaştığını söyledi. Mal varlığına yönelik suçlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’a varan azalma görüldüğünü kaydeden Vali, bu alandaki aydınlatma oranının da yüzde 90’ın üzerinde olduğunu ifade etti.

Aktaş, “Eylül ayında emniyet ekiplerimiz 236, jandarma ise 113 hükümlüyü yakalayarak cezaevine teslim etti. Bunların arasında 10 yılın üzerinde hapis cezası olan 7 kişi de bulunuyor. Ayrıca ifade için aranan 1035 kişi adli mercilere çıkarıldı” dedi.

Vali Aktaş, ay boyunca 232 silahın ele geçirildiğini, bu kapsamda 268 kişi hakkında işlem yapıldığını da aktardı.

Uyuşturucuyla mücadelede 825 gözaltı
Eylül ayı operasyonlarında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede de önemli sonuçlar alındığını belirten Aktaş, 21 kişinin tutuklandığını, makaron, alkol, tütün ve tarihi eserlerin ele geçirildiğini söyledi. Uyuşturucuya yönelik çalışmalarda ise 825 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 70’inin tutuklandığını bildirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Sahil Güvenlik Bölge Komutan Vekili Yarbay Ziya Can Gürsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.