Sanık: “Kendimi savundum, isteseydim kafasına sıkardım” « Seka Haber

Avatar

Sanık: “Kendimi savundum, isteseydim kafasına sıkardım”

Sanık: “Kendimi savundum, isteseydim kafasına sıkardım”
Son Güncelleme :

02 Ekim 2025 - 22:58

125 views

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde boşandığı eşini öldürmek ve oğlunu yaralamakla yargılanan Mustafa Y. (49), duruşmada cinayeti kendisinin işlemediğini, olayı “kendini savunma” olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Oğlu içinse “Ben iyi nişancıyım, isteseydim kafasına sıkardım; ayağına sıkttım” dedi.

Olay, 27 Temmuz 2024’te Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi’ndeki apartmanda meydana geldi. İddialara göre, eski eşi Sözen Tutci (55) ile görüşmeye giden Mustafa Y. tabancayla ateş etti; kadın olay yerinde hayatını kaybetti, oğlu Vedat Y. (33) bacağından yaralandı. Olayda yaralanan Mustafa Y. da tedavi gördü; hem baba hem oğlu hakkında ayrı davalar açıldı.

Savunmasında eski eşinin uygunsuz görüntülerinin bulunduğunu öne süren Mustafa Y., “Hesabını sordum, Vedat beni daha önce tehdit etmişti” iddiasında bulundu. Olay anında çıkan boğuşmada ayağının kırıldığını, silahın önce kendisinde olduğunu, ardından Vedat’ın silahı ele geçirdiğini söyledi.

Mustafa Y. olayı anlatırken, Vedat’a ayaklarına doğru 4-5 el ateş ettiğini, amacının oğlunu öldürmek olmadığını, kendini korumak için ateş ettiğini belirtti. Eski eşinin ölümünü ise kendisinin işlemediğini savundu.

Duruşmada dinlenen tanık O.G., kapı açıldığında “teyzenin yerde, amcanın koltukta oturduğunu” gördüğünü, bahçede bir silah bulunduğunu ifade etti. Aile fertlerinden E.Y. ise sanığın daha önce tehditler savurduğunu ve aile üyelerinin korkulu olduğunu anlattı.

Savcılık tarafından baba hakkında “tasarlayarak kasten öldürme”, “altsoya yönelik kasten öldürmeye teşebbüs”, konut dokunulmazlığını ihlal ve ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlamalar; oğul hakkında ise “üstsoya yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla dava açıldı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.