Kartepe’de ilkokul öğrencilerine afet bilinci eğitimi « Seka Haber

Avatar

Kartepe’de ilkokul öğrencilerine afet bilinci eğitimi

Kartepe’de ilkokul öğrencilerine afet bilinci eğitimi
Son Güncelleme :

07 Kasım 2025 - 14:35

133 views

Kartepe’de iki ilkokulda öğrenciler, deprem ve diğer afetlere karşı uygulamalı eğitimle bilinçlendirildi.

Öne Çıkanlar

  • Karatepe ve Şirinsulhiye İlkokulu’nda afet farkındalığı eğitimi verildi.

  • Öğrencilere deprem, yangın ve sel anında doğru davranışlar gösterildi.

  • Program sonunda “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapıldı.

  • Tahliye planı uygulanarak öğrenciler güvenli alana çıkarıldı.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen eğitimlerde, uzman ekipler afet anında yapılması gerekenleri örneklerle anlattı. Öğrenciler, riskli durumlarda panik yapmadan doğru pozisyon almanın önemini öğrendi.

Eğitimin sonunda Kartepe Belediyesi Kar Arama Kurtarma Ekibi tarafından uygulamalı tatbikat gerçekleştirildi. Öğrenciler, deprem anını simüle eden çalışmada “Çök, Kapan, Tutun” hareketini yaptı ve tahliye planı doğrultusunda okul bahçesindeki toplanma alanına yönlendirildi.

Programın, çocuklarda erken yaşta afet bilinci oluşturmayı ve doğru davranış reflekslerini geliştirmeyi hedeflediği belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.