Kocaeli’nin Gebze ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda mühimmat ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda bir şüpheliye ait işyerine operasyon yapıldı.
Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bir makineli tabanca, bir otomatik pompalı tüfek ve 5 tabanca şarjörü bulundu. Ayrıca 2 bin 61 adet tabanca fişeği ile 48 kartuşa el konuldu. Ele geçirilen silah ve mühimmatlar incelenmek üzere emniyete götürüldü.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, silah kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
EDİTÖR: MÜMİN SEMİH DIRAMA