Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, küresel gelişmeler ve Türkiye’nin yeni dönemde üstlendiği role ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, güçlü liderlik ve milli duruş vurgusu yaptı. Büyükakın, Türkiye’nin artık “oyun kuran ülke” konumunda olduğunu belirtti.
AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı tarafından Yazlık Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda partililerle bir araya gelen Büyükakın’a; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, önceki dönem İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.
Programda konuşan Büyükakın, dünyanın tarihi bir kırılma sürecinden geçtiğini ifade ederek, yeni küresel düzende ülkelerin konumunun net olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu süreçte pasif bir aktör olmadığını vurgulayan Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde izlenen politikaların ülkeyi masada söz sahibi konuma taşıdığını dile getirdi.
Türkiye’nin Karabağ’dan Libya’ya, Somali’den Doğu Akdeniz’e kadar geniş bir coğrafyada kendi stratejisini ortaya koyduğunu kaydeden Büyükakın, bunun sadece dış politika meselesi olmadığını belirtti. Büyükakın, “Bu mesele yalnızca belediyecilik, yol ya da köprü meselesi değildir. Bu mesele vatan, bayrak ve tam bağımsızlık meselesidir” ifadelerini kullandı.
Kocaeli’nin bu büyük vizyonun önemli bir parçası olduğunu söyleyen Büyükakın, kentin üretim gücü, insan kaynağı ve stratejik konumuyla Türkiye Yüzyılı hedeflerine hazır olduğunu vurguladı. Büyükakın, konuşmasını “Yeni Yüzyıl Türkiye’si için daha çok çalışacağız” sözleriyle tamamladı.