Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 42. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Kocaeli Kongre Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kent protokolünü, vatandaşları ve dünyanın dört bir yanından gelen misafir öğrencileri aynı sofrada buluşturan program, birlik ve beraberlik mesajlarının merkez üssü oldu.
Protokol ve Dünya Gençliği Bir Arada
Ramazan Bayramı’nın ilk gününde düzenlenen törene Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Bayramlaşmanın en renkli simaları ise Kocaeli’de üniversite eğitimi gören farklı milletlerden yabancı öğrenciler oldu. Küresel bir kardeşlik tablosunun sergilendiği programda, yerel gelenekler uluslararası bir boyut kazandı.
Başkan Büyükakın: “Filistin Meselesi Öz Meselemizdir”
Programda kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bayram sevincinin mazlum coğrafyalarda yaşanan acılar nedeniyle buruk geçtiğini ifade etti. Ramazan boyunca Balkanlar’dan Orta Doğu’ya kadar uzanan gönül coğrafyasında kurulan sofraları hatırlatan Büyükakın, şunları söyledi:”O coğrafyalara milletimizin selamını götürdük. Bugün burada huzur içinde bayram yapabiliyorsak, aylardır bombalanan masum çocukları ve kadınları unutmamalıyız. Filistin’in meselesi bu milletin öz meselesidir. Balkanlar’daki, Orta Doğu’daki her dert bizim derdimizdir. Bunu dert etmeyen kalp, kendi vicdanını sorgulamalıdır.”
Vali Aktaş: “Dayanışma Köprüleri Sınırları Aştı”
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise konuşmasında Kocaeli’deki kenetlenmenin sınırları aşan bir boyuta ulaştığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışındaki iftar organizasyonlarını takdirle karşıladığını belirten Aktaş, “Mazlum coğrafyalarda yaşanan adaletsizlikler içimizi acıtıyor. Dualarımız, o topraklarda da bizimki gibi huzurlu sofraların kurulması içindir. Milletimizin öncülüğünde bir gün hak ve adaletin yerini bulacağına inancımız tamdır. Bugün burada oluşan bu muazzam kalabalık, kardeşlik köprümüzün ne kadar sağlam olduğunun kanıtıdır” dedi.
42 Yıllık Gelenek Geleceğe Taşınıyor
Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki bayramlaşma, dualar ve iyi dileklerle sona erdi. Kent protokolü, vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak bayramın bereketini paylaştı. 42 yıldır aralıksız sürdürülen bu gelenek, Kocaeli’nin sadece bir sanayi kenti değil, aynı zamanda bir hoşgörü ve dayanışma kenti olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.