Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, üniversite öğrencileri ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grupla birlikte Kartepe’deki önemli turizm noktalarını yerinde inceleyerek bölgenin potansiyeline dikkat çekti.
Bakan Yardımcısı Boyraz’a ziyaret boyunca Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar eşlik etti. Program kapsamında ilk olarak Ormanya Doğal Yaşam Parkı gezildi. Ardından Hikmetiye Camisi ve Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi ziyaret edilerek bölgenin kültürel değerleri incelendi.
Heyet daha sonra teleferikle zirveye çıkarak Kartepe’nin doğal manzaralarını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.
Başkan Kocaman, burada yaptığı değerlendirmede Kartepe’nin yalnızca kış turizmiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “İlçemiz, doğası ve konumu sayesinde dört mevsim turist çeken bir merkez haline geldi. Ulaşım imkanlarımız, yeni yatırımlarımız ve doğal güzelliklerimizle her geçen yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyoruz” dedi.