Başiskele’de Kadınlar Geleneksel Sanatlarla Güçleniyor: Çini ve Seramik Atölyelerine Yoğun İlgi « Seka Haber

Avatar

Başiskele’de Kadınlar Geleneksel Sanatlarla Güçleniyor: Çini ve Seramik Atölyelerine Yoğun İlgi

Başiskele’de Kadınlar Geleneksel Sanatlarla Güçleniyor: Çini ve Seramik Atölyelerine Yoğun İlgi
Son Güncelleme :

02 Aralık 2025 - 22:11

322 views

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde kadınlar, Başiskele Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (BAŞ-MEK) çatısı altında açılan çini ve seramik atölyelerinde hem yeni bir meslek becerisi ediniyor hem de sosyalleşme fırsatı buluyor.

Mahmutpaşa Mahallesi’nde, Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen eğitimlerde kadınlar; şekillendirme, boyama, motif çizimi ve sırlama gibi çini-seramik sanatının temel aşamalarını uzman eğitmenler eşliğinde uygulamalı öğreniyor.

Geleneksel motifleri modern dokunuşlarla birleştiren kursiyerler, kendi özgün tasarımlarını ortaya çıkarırken el becerilerini geliştiriyor. Atölye çalışmaları, kadınlara hem kültürel mirası yaşatma hem de üretime katılarak mesleki gelişim sağlama imkânı sunuyor.

Kursa katılan kadınlar, eğitimlerin kendileri için hem sosyal bir buluşma noktası hem de yeni bir uğraş edinme fırsatı olduğunu belirtiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.