SON DAKİKA

Başkan Bıyık’tan 19 Mayıs mesajı
Başkan Bıyık’tan 19 Mayıs mesajı
18:27
18 Mayıs 2020

 

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın bir dirilişin sembolü ve bağımsızlık yolunda atılan ilk adım olduğunu ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce Samsun’a doğru yola çıkarak milli mücadelenin meşalesini yakmıştır. 19 Mayıs’ta yanan bağımsızlık meşalesi bugün de aynı kararlılıkla yanmaya devam etmektedir. 19 Mayıs ve sonrasında gerçekleşen Milli Mücadele, Türk milletinin birlik beraberlik içerisinde olduğunda neleri yapabileceğinin en büyük göstergesidir.

GENÇLERE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ

Sevgili gençler,

Dün nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda gençler gözünü kırpmadan cepheye koştuysa bugün de Cumhuriyeti’mizi korumakta en büyük görev siz kıymetli gençlere düşüyor. Atatürk de Cumhuriyeti gençlere emanet ederek sizlere ne kadar güvendiğini ortaya koymuştu. Bizler de gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. İnanıyorum ki yarınımız bugünlerden daha güçlü ve parlak olacak. Değişen ve gelişen dünyada en büyük teminatımız ve güvencemiz siz kıymetli gençlerdir. Sizlerin iyi yetişmesi adına bizler de elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

GENÇLER İÇİN PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Darıca Belediyesi olarak siz değerli gençlerin iyi ve donanımlı yetişmeniz için projeler geliştiriyoruz. Bildiğiniz gibi 1.Darıca Kitap Fuarı’nı ilçemizde gerçekleştirerek gençlerimizin daha fazla kitapla buluşmasını sağladık. Bunu bir adım daha ileri taşıyarak Dijital Kütüphane projemizi faaliyete geçirdik. Yaklaşık 30 bin kitaba ücretsiz ulaşarak dilediğiniz zaman istediğiniz kitabı ücretsiz okuyabileceksiniz. Bir Yazar Okulu projemizle gençlere yönelik yazarlık okulu açtık ve yazı yazmak, yazar olmak isteyen gençlerle ülkemizin önemli yazarlarını buluşturduk. İskoliye Sanat Akademisi’ni açarak gençlerimizin kültür sanatla iç içe olmasını sağladık. Bunun yanı sıra spor salonları ve spor komplekslerini faaliyete geçirerek spor yapmak isteyen gençlerin hizmetine sunduk. Ayrıca sosyal tesislerimizi gençlerimizin talepleri doğrultusunda yenileyerek gençlere daha fazla hitap edecek şekilde restore ediyoruz. Millet Bahçesi ve sahillerimizi gençlerimizin ilgi alanları doğrultusunda düzenliyoruz. Her alanda gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyor, siz değerli gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

 

Etiketler:
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum