Bilgievleri 2025’te 23 bini aşkın öğrenciye rehber oldu « Seka Haber

Avatar

Bilgievleri 2025’te 23 bini aşkın öğrenciye rehber oldu

Bilgievleri 2025’te 23 bini aşkın öğrenciye rehber oldu
Son Güncelleme :

15 Ocak 2026 - 21:14

382 views

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kılavuz Gençlik projesi kapsamında faaliyet gösteren Bilgievleri, 2025 yılı boyunca eğitimden sosyal gelişime kadar birçok alanda binlerce öğrenciye destek sundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde hizmet veren Bilgievleri, 2025 yılında toplam 23 bin 485 öğrenciye ulaştı. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik çalışmaların yürütüldüğü merkezlerde, yıl içinde 7 bin 394 yeni kayıt alındı. 11 ilçede faaliyet gösteren 17 Bilgievi’nden yıl boyunca 3 bin 681 veli de aktif olarak yararlandı.

Belediye, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla İzmit Kuruçeşme ve Körfez Yarımca’da yeni Bilgievlerini hizmete açarken, İzmit Yeşilova Hasan Doğan ile Başiskele İbn-i Sina Bilgievlerini ise yeni binalarına taşıdı.

Eğitimden teknolojiye geniş destek

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen ders destek programlarından 14 bin 345 öğrenci faydalandı. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce derslerinin yanı sıra 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS hazırlık çalışmaları, deneme sınavları ve rehberlik hizmetleri sunuldu.

Teknoloji alanında ise 4 bin 53 öğrenciye kodlama, robotik, 3D modelleme, yapay zekâ ve dijital oyun tasarımı eğitimleri verildi. Değerler eğitimi temelli bilim, sanat, spor ve dil atölyelerine katılan öğrenci sayısı 12 bin 301’e ulaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Üreten Sınıflar Atölyesi Projesi kapsamında da 2 bin 5 öğrenciye uygulamalı eğitim imkânı sağlandı.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler

Bilgievleri tarafından düzenlenen yaz etkinliklerine 5 bin 851, Bilgievleri Karnevalı’na ise 5 bin 355 kişi katıldı. Kültür gezileri ve çeşitli sosyal etkinliklerden 14 bin 580 öğrenci ile 4 bin 315 veli yararlandı. Aytepe Diriliş ve Kandıra Kerpe-Kumcağız tesislerinde gerçekleştirilen tematik kamplara bin 6 öğrenci ve 317 veli katılırken, spor faaliyetlerinde bin 444 öğrenci yer aldı.

Merkezlerdeki kütüphanelerden 5 bin 966 öğrenci faydalanırken, yıl boyunca 31 bin 349 kitap ödünç verildi.

Rehberlik ve aile eğitimleri öne çıktı

Rehberlik birimleri aracılığıyla 6 bin 828 öğrenci ve 949 veliye psikolojik ve eğitsel destek sunuldu. Aile Mektebi Sohbetleri kapsamında düzenlenen seminerlerde, aile içi iletişim ve çocuk gelişimi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca öğrencilerin özgüven ve ifade becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Bilgievleri Arası Münazara Turnuvası’na 48 öğrenci, İyilik Kılavuzu Yarışması’na ise 80 takım halinde 320 öğrenci katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.