Büyükakın: “Kocaeli’nin Geleceği İçin 270 Şantiyede Çalışıyoruz” « Seka Haber

Avatar

Büyükakın: “Kocaeli’nin Geleceği İçin 270 Şantiyede Çalışıyoruz”

Büyükakın: “Kocaeli’nin Geleceği İçin 270 Şantiyede Çalışıyoruz”
Son Güncelleme :

17 Ekim 2025 - 20:31

256 views

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarının sürdüğü Yahya Kaptan Mahallesi Şehit Ergün Köncü Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Caddedeki çalışmaların 40 gün içinde tamamlanacağını belirten Büyükakın, “Şehrin 270 farklı noktasında şantiyemiz var. Kocaeli’nin geleceğini planlıyoruz” dedi.

Prestij caddeye dönüşüyor

Yoğun ticari hareketliliğin yaşandığı Şehit Ergün Köncü Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla prestij caddeye dönüştürülüyor. Altyapısı tamamen yenilenen caddede, 1.925 metre içme suyu, 500 metre atık su ve 860 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 3 bin 285 metrelik hat döşendi. Şimdi ise üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Caddedeki son durumu yerinde inceleyen Başkan Büyükakın, “Sadece üst yapı için 50 milyon liralık yatırım yapıldı. Hava şartları elverişli olursa 40 iş günü içinde tamamlanacak. Bu süreçte esnafımızın sabrına teşekkür ediyorum. Bitince hem cadde hem bölge büyük değer kazanacak” diye konuştu.

Kent genelinde 270 noktada çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Büyükakın, “Kocaeli her yıl 50 bin yeni göç alıyor. Bu da yeni altyapı, yeni yollar, yeni üst yapı demek. Şehrin yükünü taşıyabilmek için bugünden adım atmamız gerekiyor. Zahmetli ama şart” ifadelerini kullandı.

Esnaf memnun

İncelemelerin ardından esnafla bir araya gelen Başkan Büyükakın, vatandaşların görüşlerini dinledi. Esnaf ve mahalle muhtarı Nermin Şenses, caddenin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Burası önemli bir ticaret merkezi haline gelecek. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.