Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, ilçede kurulacak Afet Koordinasyon Merkezi’nin alanında incelemelerde bulundu. Merkezin deprem, sel ve diğer afetlerde hızlı ve etkin müdahale için kullanılacağı belirtildi.
Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, ilçeye kazandırılacak Afet Koordinasyon Merkezi’nin yerinde incelemelerde bulundu. Teknik ekipten çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Ömeroğlu, merkezin afetlere karşı hazırlıkta önemli bir adım olacağını vurguladı.
Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Başkan Ömeroğlu, “İlçemizde kurulacak afet koordinasyon merkezimizin yer incelemesini gerçekleştirdik. Deprem, afet ve acil durumlarda hızlı ve etkin şekilde müdahale edebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin güvenliği ve huzuru için her detayı önemsiyoruz” dedi.
Afet koordinasyon merkezinde kriz yönetim odaları, iletişim birimleri, acil durum ekipmanlarının depolanacağı alanlar ve vatandaşlar için güvenli toplanma bölgeleri yer alacak. Tamamlandığında sadece Dilovası’na değil, çevre ilçelere de hizmet verecek merkezin kısa sürede faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
Başkan Ömeroğlu, “Bu yatırım sadece bugünün değil, geleceğimizin de teminatıdır. Vatandaşlarımızın can güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı.