Eski Fuar Alanı Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüşüyor « Seka Haber

Avatar

Eski Fuar Alanı Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüşüyor

Eski Fuar Alanı Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüşüyor
Son Güncelleme :

04 Ocak 2026 - 20:39

519 views

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski İnterteks Fuar Alanı’nda yapımına başlanan Sosyal Yaşam Merkezi projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Kentin sosyal ve kültürel yaşamına yeni bir soluk kazandırması hedeflenen projede inşaat süreci hızla ilerliyor.

Proje kapsamında konservatuvar binasının temel hafriyatı ile gastronomi binasının temel yalıtımı tamamlandı. Zemin iyileştirme çalışmaları çerçevesinde planlanan 1.981 kazıktan 1.587’sinin çakma işlemi gerçekleştirildi. Dil Akademisi binasının temel kazısına başlanırken, çelik imalatları ise atölye ortamında devam ediyor. Ayrıca inşaat sahasının çevre güvenliğini sağlayan tel çit montajının yüzde 75’i tamamlandı.

17 bin metrekarelik modern kompleks

Yaklaşık 17 bin 390 metrekare kapalı alana sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi; konservatuvar, dil akademisi, kütüphane, gastronomi atölyeleri, doğal yaşam müzesi, dijital yayın stüdyoları ve sivil toplum merkezlerini bünyesinde barındıracak.

Kompleks içerisinde ayrıca 208 kişilik çok amaçlı salon, sinema salonu ve tanıtım merkezi de yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte eski fuar alanı, Kocaeli’nin yeni sosyal ve kültürel buluşma noktalarından biri haline gelecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.