DEM Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından Gebze Kent Meydanı’nda yapılmak istenen “Rojava” içerikli basın açıklaması, akşam saatlerinde gerginliğe neden oldu. Saat 18.00’de planlanan açıklamaya Hürriyet ve İstikbal Derneği üyeleri ile bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Meydanda toplanan kalabalığın, DEM Parti üyelerinin basın açıklamasını gerçekleştirmesine engel olmaya çalıştığı iddia edildi. Tarafların aynı alanda bulunmasıyla birlikte kısa sürede tansiyon yükselirken, bölgede hareketlilik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından güvenlik önlemleri artırıldı.
Kalabalığın büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar da meydandaki gelişmeleri takip etti. Olayların büyümemesi için polis ekiplerinin taraflar arasında mesafe oluşturmaya çalıştığı öğrenildi. Konuya ilişkin resmi makamlardan henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Hürriyet ve İstikbal Derneği Başkanı Alaattin Kürşat Derebaş, meydanda yaptığı açıklamada DEM Parti’nin planladığı etkinliğe karşı olduklarını dile getirdi. Derebaş, farklı siyasi görüşlerden kişilerin bir araya gelerek tepkilerini ortaya koyduklarını ifade ederken, teröre karşı olduklarını vurgulayan açıklamalarda bulundu.
Güvenlik güçlerinin alandaki önlemleri sürdürdüğü, sürecin kontrollü şekilde takip edildiği belirtildi.