
Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Serdar Mahallesi’nde, yaklaşık bir haftadır toplanmayan çöpler mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Evlerinin önü atık yığınlarına dönüşen vatandaşlar, ağır koku ve haşere istilası yüzünden pencerelerini dahi açamaz hale geldi.
Topdemir Sokak’ta biriken, poşetlerden plastik bidonlara, gıda atıklarından kırık mobilyalara kadar her türden çöp, sıcak havayla birlikte çevreye keskin bir koku yayıyor. Kedilerin yiyecek aradığı, sinek ve böceklerin sardığı bu alanın hemen yanında çocukların oynaması ise endişeyi artırıyor.
“Böyle pislik görülmedi”
Mahalle sakini Sefade Tozar, yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:
“Böyle bir rezillik olamaz. Ne çayımızı içebiliyoruz, ne yemeğimizi yiyebiliyoruz. Kocam hasta, bu pislik çekilir mi? Herkes rahat ederken biz bu çileyi çekiyoruz.” Çöplerin toplanmaması kadar gelişigüzel atılmasından da şikâyet eden Tozar, bölgeye güvenlik kamerası kurulmasını ve çöp dökenlere para cezası verilmesini istedi.
“Çocuklar mikropla iç içe”
Tozar, özellikle çocukların risk altında olduğunu vurgulayarak, “Sokakta oynuyorlar, evlere giriyorlar. Yıkasan ne olur, tekrar çıkıyorlar. Mikrop kapmıyorlar mı?” diye sordu.
“Halk böyle mi oy verecek?”
Bir başka mahalle sakini ise belediye yönetimine seslenerek, “Bir belediye başkanı bunları görmezden gelirse, yarın seçimde nasıl kazanacak? Çöpleri toplamak bu kadar zor mu?“ ifadelerini kullandı.
“Hizmet veremeyeceklerse aday olmasınlar”
Başka bir vatandaş ise tepkisini, “Hangi parti olursa olsun, hizmet veremeyecekse bizim başımıza gelmesin. Çoluk çocuk mikrop kapıyoruz, sinek kaynıyor. İlaçlama da yapılmıyor“ sözleriyle dile getirdi.