Kocaeli’de özellikle kış aylarında yoğun ilgi gören Kartepe Teleferik bölgesinde, düzensiz parklanmanın önüne geçmek amacıyla otopark ücret tarifesinde düzenlemeye gidildi. Kartepe Teleferik Katlı Otoparkı, hafta sonları ve etkinlik günlerinde gün boyu 50 TL ücretle hizmet verecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik projesi, Kuzuyayla’ya ulaşımda vatandaşlara kolaylık sağlarken, bölgede artan araç yoğunluğu da beraberinde park sorunlarını getirdi. Bu kapsamda Akçapark A.Ş. tarafından işletilen katlı otopark için yeni bir uygulama başlatıldı.
Toplam 22 bin 338 metrekare alan üzerine kurulu ve 598 araç kapasitesine sahip olan Kartepe Teleferik Katlı Otoparkı’nda, özellikle yoğunluğun arttığı hafta sonları ve özel etkinlik günlerinde tek fiyat uygulamasına geçildi. Gün boyu geçerli olacak 50 TL’lik ücretle, bölgedeki araç trafiğinin azaltılması ve düzensiz parklanmanın engellenmesi amaçlanıyor.
Yetkililer, uygulamanın teleferik kullanıcılarına daha düzenli, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunacağını belirtti.