SON DAKİKA

KARTEPE’DE MASKE SEFERBERLİĞİ
KARTEPE’DE MASKE SEFERBERLİĞİ
12:48
14 Mayıs 2020

 

 

Mart 2020 itibariyle ülkemizde de görülmeye başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında son günlerde yapılan olumlu ve temkinli açıklamalar normalleşme aşamasına geçildiğini işaret ediyor.

 

 

Salgının ilk gününden itibaren bakanlıkların ve bilim kurulunun kararları doğrultusunda alınan tedbir kurallarını ilçe genelinde 7/24 uygulayan Kartepe Belediyesi, ilçede vaka sayılarının artmadan kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı.

 

GÜNDE 6 BİN MASKE ÜRETİMİ

Koronavirüsten korunmada en önemli ihtiyaç maddesi olan maske üretiminde önemli bir sorumluluk alan Kartepe Belediyesi, günde 6 bin maske üretim kapasitesiyle çalışarak, bugüne kadar yaklaşık 235 bin maske dağıttı. Belediye marifetiyle üretilen maskeler, kamu kurumları, pazar yerleri gibi genel ortak kullanım alanlarında Kartepelilere dağıtılmakla birlikte, haftalık 10 bin civarında maske de mahalle sakinlerine dağıtılmak üzere 32 mahalle muhtarına ulaştırıldı.

 

Emniyet güvenlik noktaları, kooperatifler, pazarcı ve taksici esnafının da maske ihtiyacını karşılayan Kartepe Belediyesi, Covid-19 ile mücadele kapsamında maske üretimi ve dağıtımı dışında da Kartepelilerin her türlü ihtiyacında 7/24 yanlarında oluyor.         

 

TOPYEKÜN MÜCADELE

Kartepe genelinde görev yapan sağlıkçılara 2 bin 892 paket ara öğün, 2 bin 845 ihtiyaç sahibi vatandaşa ekmek, 3 bin 270 gıda kolisi, 5bi 800 sıcak yemek, 5000 den fazla işyeri denetimi, cadde-sokak temizlikleri ile kamu binalarının, esnafların dezenfekte işlemleri aralıksız devam ediyor.  

 

EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMESİN

Bizim görevimiz en kötü günlerde hemşehrilerimizin yanında olmak diyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Hükümetimiz, belediyelerimiz ve halkımız olarak başından itibaren çok kararlı ve ciddi bir mücadele verdik. Emeklerimizin boşa çıkmaması için normalleşme sürecine gireceğimiz bugünlerde tedbirleri birden bire gevşetip rehavete kapılma lüksümüz yok. Bundan sonra da gündelik hayatımızı yaşarken karşımızda kendini gizleyen sinsi bir düşman olduğunu unutmadan hareket etmeli, kurallara ciddiyetle uymaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.   

Etiketler:
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum