Kocaeli’de bir yıl önce iki arkadaşı birbirine düşüren ve hapse girmelerine neden olan “cinsel istismar” iddiası, bugün adliye kapısında cinayetle sonuçlandı. Mahkeme salonunda yaşadıklarını anlatan genç kadın, duruşma çıkışında kendisine istismarda bulunduğunu iddia ettiği şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.
Husumetin Perde Arkası: İstismar İddiası
Olayın kökeni 2025 yılı Temmuz ayına dayanıyor. O dönem yakın arkadaş olan Ahmet Furkan Ö. ile Emrah Çeliksoy arasında bir akaryakıt istasyonunda çıkan tartışma, karşılıklı yaralamalar ve silahlı baskınla sonuçlanmıştı. Olayın temelinde ise Ahmet Furkan Ö.’nün eşi Sümeyye M.’nin (25), Emrah Çeliksoy tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası yer alıyordu.
Mahkemede Gözyaşları İçinde Anlattı
Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen Sümeyye M., yaşadığı travmayı ilk kez hakim karşısında anlattı. Emrah Çeliksoy’un kendisini alkolün etkisiyle sarhoş olduğu bir otel odasında istismar ettiğini iddia eden genç kadın, “Korktuğum için kimseye bir şey diyemedim. Durumu öğrenen eşimle bu olaylar nedeniyle boşandık ama kendisi bana hep destek oldu,” dedi. Sanık Emrah Çeliksoy ise bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Adliye Çıkışı Kalbinden Bıçakladı
Duruşmanın ertelenmesinin ardından adliye binasından çıkan taraflar arasında sokakta yeniden tartışma alevlendi. Mahkeme salonunda anlattıklarının etkisiyle öfkesine hakim olamayan Sümeyye M., çevredeki bir işletmeden temin ettiği bıçakla Emrah Çeliksoy’un üzerine yürüdü. Genç kadının kalbinden bıçakladığı Çeliksoy, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Cinayet zanlısı Sümeyye M., polis ekipleri tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Bir yıl önce yaralama ile başlayan ve bugün cinayetle noktalanan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.