Kocaeli İtfaiyesi’nden Edirne’ye Taşkın Desteği: Ekipler Meriç Havzası’nda « Seka Haber

Avatar

Kocaeli İtfaiyesi’nden Edirne’ye Taşkın Desteği: Ekipler Meriç Havzası’nda

Kocaeli İtfaiyesi’nden Edirne’ye Taşkın Desteği: Ekipler Meriç Havzası’nda
Son Güncelleme :

23 Şubat 2026 - 23:28

16 views

Edirne’de yoğun yağışlar ve baraj deşarjları sonrası artan taşkın riskine karşı harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, tam donanımlı araç ve tecrübeli personeliyle bölgeye ulaştı. Kocaeli ekipleri, nehir seviyelerinin yükseldiği kritik noktalarda olası afetlere karşı AFAD ile koordineli bir şekilde teyakkuzda bekliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Edirne ve çevresinde Meriç ile Tunca nehirlerinin debilerindeki tehlikeli yükselişin ardından yardım elini uzattı. Bulgaristan’daki baraj kapaklarının kontrollü olarak açılması ve bölgedeki şiddetli yağışların taşkın riskini en üst seviyeye çıkarması üzerine, Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızla yola çıktı. Güçlü teknik altyapısı ve afet müdahale tecrübesiyle bilinen ekipler, nehir yataklarında ve yerleşim alanlarında oluşabilecek su baskınlarına karşı Meriç Havzası’nda stratejik noktalara konuşlandı.

AFAD ile Tam Koordinasyon ve Güçlü Ekipman

Su baskınlarına anında ve etkili bir şekilde müdahale etmek için tüm hazırlıklarını tamamlayan Kocaeli İtfaiyesi, sahada AFAD personeliyle omuz omuza çalışacak. Bölgeye sevk edilen tam donanımlı araçlar ve yüksek kapasiteli su tahliye ekipmanları, taşkın riskinin afete dönüşmesini engellemek için kullanılacak. Ekiplerin öncelikli hedefi, su seviyesinin yükseldiği bölgelerde hayatı normale döndürecek müdahalelerde bulunmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak olacak.

“Ulaşım ve Can Güvenliği İçin Sahadayız”

Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Edirne’deki operasyona dair yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin afet müdahale gücüne dikkat çekti. Bölgede etkin bir görev üstleneceklerini belirten Yıldırım, “Gelen ihbarları anlık olarak değerlendirerek, su tahliyesini hızlandıracak çalışmalar yürüteceğiz. Amacımız, sel ve taşkın kaynaklı ulaşım aksamalarının ve can kayıplarının önüne geçerek Edirne halkına en güçlü desteği vermektir,” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.