Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir lisede yaşanan olay, kısa süreli paniğe neden oldu. Kızını rahatsız ettiğini öne süren bir kişi, 18 yaşındaki genci okul bahçesinde silahla rehin aldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle olay büyümeden sona erdi.
Olay, Yahyakaptan Mahallesi Kızılay Sokak’ta bulunan lisenin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre H.Y. (43), kızını rahatsız ettiğini iddia ettiği U.C.A. (18) isimli genci takip ederek okul bahçesine kadar geldi. Şahıs, burada yanında bulunan silahla genci rehin aldı.
Durumu fark eden okul yönetimi ve öğretmenler, vakit kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede okula gelen ekipler, şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.
Rehin alınan genç ile şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İddiaya göre, iki gencin ailelerinin de bilgisi dahilinde bir süre arkadaşlık yaptıkları, ayrılığın ardından ise genç kızın rahatsız edilmeye devam edildiği öne sürüldü.
Yaşanan olayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.