Sanayi tesisini aratmıyor: Büyükşehir’in üretim ve bakım üssü bu atölye « Seka Haber

Avatar

Sanayi tesisini aratmıyor: Büyükşehir’in üretim ve bakım üssü bu atölye

Sanayi tesisini aratmıyor: Büyükşehir’in üretim ve bakım üssü bu atölye
Son Güncelleme :

22 Aralık 2025 - 12:48

415 views

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Makine İkmal Atölyesi ile araç ve iş makinelerinin bakım ile onarımını büyük oranda kendi imkânlarıyla gerçekleştirerek önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Belediyenin adeta kalbi niteliğindeki atölye, geniş teknik kapasitesiyle sanayi tesislerini aratmıyor.

Makine İkmal Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren atölyede; motor, elektrik, şase, fren, kaynak, boya, kaporta ve lastik başta olmak üzere 9 ayrı bölümde hizmet veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 301 araç ve iş makinesinin bakım ve onarım işlemlerinin yaklaşık yüzde 80’i bu atölyede yapılıyor. Böylece hem zaman kaybı önleniyor hem de kamu kaynakları daha verimli kullanılıyor.

Makine İkmal Şube Müdürü Cemil Gürgen, atölyenin yalnızca bakım-onarım değil, üretim kabiliyetiyle de öne çıktığını belirterek talaşlı imalat bölümünde mil, saplama, pim ve burç gibi yedek parçaların atölye bünyesinde üretildiğini ifade etti. Bu sayede dışa bağımlılığın azaltıldığını vurguladı.

Kış aylarında vardiya sistemiyle çalışıldığını aktaran Gürgen, özellikle karla mücadele dönemlerinde gece vardiyasının büyük avantaj sağladığını dile getirdi. Araç arızalarına gece saatlerinde de müdahale edilebildiğini söyleyen Gürgen, bazı durumlarda sahada onarım yapılarak hizmetin aksamadan sürdürüldüğünü kaydetti.

Atölyede yapılan çalışmaların belediyeye ciddi maliyet avantajı sağladığını belirten Gürgen, “Piyasaya göre çok daha kısa sürede ve daha uygun maliyetle işlerimizi tamamlıyoruz. Yağ bakımı, filtre değişimi ve birçok arıza onarımını kendi atölyelerimizde yapıyoruz. Elbette dışarıdan hizmet aldığımız alanlar da var ancak araç ve makinelerimizin yaklaşık yüzde 80’lik bakım ve onarım süreci burada gerçekleştiriliyor” dedi.

Atölyedeki tüm iş akışının ve yedek parça stoklarının bulut tabanlı bir yazılım üzerinden takip edildiğini aktaran Gürgen, ekonomik ömrünü tamamlayan araçların da bu sistem sayesinde tespit edilerek hurdaya ayrıldığını söyledi.

Makine İkmal Şube Müdürlüğü’nde toplam 43 personelin görev yaptığını belirten Gürgen, bunların 33’ünün atölyede usta olarak fiilen çalıştığını, 10 personelin ise idari ve satın alma birimlerinde görev aldığını ifade etti. Belediye makine parkında yer alan 301 araçtan 117’sinin iş makinesi, kalanının ise kamyon, kamyonet ve çeşitli üst yapılı araçlardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Veri alınamadı.