Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı’nın babasının bir personel tarafından saygısızlığa uğradığı iddiası üzerine İZGAZ açıklama yaptı: “Danışma personeli hakkında gerekli işlemler uygulandı.”
Kocaeli’de, şehit yakınına yönelik saygısızlık iddiası gündem oldu. Doğalgaz dağıtım şirketi İZGAZ, olayla ilgili yazılı açıklama yayımlayarak sürece dair detayları kamuoyu ile paylaştı.Şirketin açıklamasında, 5 Eylül 2025 Cuma günü müşteri hizmetleri ofisine başvuran Bayram Sarı’dan, şehit yakını ve gaziler için geçerli olan özel tarife başvurusu kapsamında ikametgah belgesi talep edildiği belirtildi. Belgede yer alan adresin doğalgaz sözleşmesindeki adresle uyuşmaması üzerine düzeltme istendiği, bu sırada başvuru sahibi ile görevli arasında tartışma yaşandığı aktarıldı.
İZGAZ, başvurunun aynı gün içinde sonuçlandırıldığını vurgulayarak, ilgili danışma personeli hakkında da gerekli işlemlerin yapıldığını duyurdu. Açıklamada ayrıca, “Şehidimize ve büyük bir acı yaşayan ailesine karşı herhangi bir saygısızlık yapılması mümkün değildir, bu asla kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.