Kocaeli Kitap Fuarı, 15. yılında yine binlerce edebiyatseveri buluşturdu. Fuarın en çok ilgi gören etkinliklerinden birinde psikolog ve yazar Serhat Yabancı, “Bende Az Değilim: Yüzleşme” adlı söyleşisinde dinleyicilere kendini kabullenme ve geçmişle barışma üzerine güçlü mesajlar verdi.
Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Yabancı, “herkesin sevgisini kazanma” çabasının kişiyi kendinden uzaklaştırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Dürüstsen yalancılar seni sevmez, namusluysan ahlaksızlar seni sevmez. Bırak bazı insanlar seni sevmesin. Kendimizi sevdirmeye çalışırken kişiliğimizden ödün veriyoruz.”
Yabancı, geçmişte yaşanan kırılmaların bugünkü ilişkileri nasıl şekillendirdiğine de dikkat çekerek, “Bugün otopsi dönemindeyiz. Kendinizi affedin. Geçmişten alacaklıyız ama kimse borcunu ödemeyecek” dedi.
İlişkilerde kadın ve erkek arasındaki duygusal farklara da değinen Yabancı, “Kadın süreçte, erkek sonuçta üzülür. Kadın bitirdiyse geriye dönmez” sözleriyle salonda büyük etki yarattı. Söyleşi sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Serhat Yabancı’ya teşekkür plaketi verildi.