Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin ve imalatının engellenmesine yönelik yürüttükleri uzun soluklu fiziki ve teknik takipleri neticelendirdi. Elde edilen istihbarat verileri ve analiz çalışmaları doğrultusunda düğmeye basan ekipler, gece saat 03.00 sularında Darıca'da belirlenen bir iş yerine şafak baskını gerçekleştirdi.

Kolilerce Ham Madde ve Boş Kapsül Ele Geçirildi

Narkotik köpeklerinin de katıldığı adresteki detaylı aramalarda, yasal ticari ürün süsü verilerek saklanmış 40 koli tespit edildi. Koliler açıldığında içerisinden piyasa değeri milyonları bulan ve tam 40 milyon sentetik hap üretimine yetecek kapasitede, toplam daralı ağırlığı 1 ton 80 kilogram olan uyuşturucu ham maddesi çıktı. Polis ekipleri aynı adreste, üretilen zehirlerin doldurulması için hazır tutulan 14 koli dolusu (161 kilogram) boş hap kapsülüne de el koydu.

Organize Şebekenin Üretim Çarkı Çökertildi

Operasyonun, 21-22 Mayıs tarihlerinde Gebze ve Darıca ilçelerinde başlatılan daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın devamı olduğu öğrenildi. Şebekenin ana üretim tesisi olarak kullandığı diğer adreslerde daha önce yapılan baskınlarda ise; 1 milyon 700 bin adet basımı tamamlanmış sentetik ecza hapı, 3 milyon hap üretimine yetecek 264 kilogram ek ham madde ve seri üretimde kullanılan 19 adet endüstriyel hap basma makinesi ele geçirilmişti. İlk dalga operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Son ele geçirilen tonluk ham madde ile şebekenin üretim çarkı tamamen durdurulmuş oldu.