40 Takım, 480 Sporcu: Yeşil Sahada Birlik Mesajı

Darıca Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen turnuva, ilçedeki sosyal dayanışmayı zirveye taşımayı amaçlıyor. Geniş bir katılımın sağlandığı şampiyonada 40 farklı ekip ve toplamda 480 sporcu şampiyonluk kupası için ter dökecek. Kamu kurumlarından STK’lara kadar pek çok kesimi bir araya getiren turnuva, Darıca’nın ortak paydasını sporla birleştiriyor.

İki Ay Boyunca Dostluk Rüzgârı Esecek

Yaklaşık iki ay sürmesi planlanan organizasyonda temel öncelik şampiyonluktan ziyade centilmenlik olacak. İlçedeki farklı meslek grupları ve kurum temsilcilerinin yeşil sahada kuracağı dostluk köprüleri, Darıca’nın sosyal yapısına dinamizm katacak. Her hafta düzenlenecek maçlarla sporcular hem stres atma imkânı bulacak hem de birlik ve beraberlik mesajını tüm kente yayacak.

"Darıca Ailesi Kimliğini Güçlendiriyoruz"

Turnuvanın başlama vuruşunun ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, organizasyonun ismine ve amacına vurgu yaptı. Başkan Bıyık, "Darıca'nın simgelerinden biri olan enginarın adıyla düzenlediğimiz bu anlamlı organizasyonun, dostluğun kazandığı güzel bir turnuva olmasını diliyorum. Katılım sağlayan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Darıca ailesi kimliğini güçlendirecek, birlik beraberliği artıracak bu turnuvanın centilmence geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Turnuva Takviminden Notlar Darıca Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği bu tematik futbol şöleni, önümüzdeki 60 gün boyunca akşam saatlerinde spor tesislerinde devam edecek. 40 takımın yer aldığı turnuva sonunda dereceye girecek sporculara ödüller verilirken, en centilmen takımların da ayrıca onurlandırılması bekleniyor. Organizasyon, ilçenin simgesi olan enginarın tanıtımına da sportif bir perspektifle katkı sunuyor.