Sosyal Yaşam Alanlarında Büyük Dönüşüm
Darıca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, geride kalan 7 yıllık süreçte sadece yeni alanlar inşa etmekle kalmadı, mevcut yapıları da modernize etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile eş güdümlü yürütülen Millet Bahçesi, Balyanoz Koyu ve Sırasöğütler Deresi gibi vizyon projelerle sahil ve iç kesimler yeni bir görünüme kavuştu.
Gerçekleştirilen çalışmaların rakamsal özeti şu şekilde:
-
Yeni Park Sayısı: 34
-
Revize Edilen Park Sayısı: 69
-
Semt Sahası İnşası: 22
-
Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi: 39 noktada peyzaj, 10 noktada otopark ve meydan düzenlemesi.
2026 Hedefi: 23 Yeni Tesis ve 5 Park
Belediyenin 2026 yılı yatırım planında spor ve doğa odaklı projeler ön plana çıkıyor. Yıl sonuna kadar ilçeye kazandırılması planlanan yeni yatırımlar şunlar:
-
12 yeni futbol sahası
-
6 yeni basketbol sahası
-
5 yeni mahalle parkı
Başkan Bıyık: "Doğayla Uyumlu Şehirleşme"
Yatırımları değerlendiren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, göreve geldikleri günden bu yana doğayla barışık bir belediyecilik anlayışını savunduklarını belirtti. Başkan Bıyık, "7 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle mahallelerimize yeni nefes alanları kazandırdık. 2026 yılındaki hedeflerimizle Darıca'nın yeşil kimliğini daha da güçlendireceğiz. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Mahalle aralarına inşa edilen parklar; çocuk oyun grupları, dış mekan spor aletleri ve dinlenme alanlarıyla her yaştan vatandaşa hizmet verirken, belediyenin mevcut yeşil alanları koruma ve ağaçlandırma çalışmaları da hız kesmeden sürüyor.