13 bin metrekarelik dev bir kullanım alanına sahip olan kompleks, birbirine entegre iki ana bloktan oluşuyor. Projenin öne çıkan yapısal özellikleri şunlar:

  • Bina Büyüklüğü: Her biri 6 bin 500 metrekarelik iki ayrı hizmet bloğu.

  • Otopark Kapasitesi: Bölgedeki trafik ve park sorununu önlemek amacıyla inşa edilen 630 araçlık otopark.

  • Hizmet Başlangıcı: Taşınma süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte Darıca Belediyesi, yeni binasında tam kapasiteyle vatandaş kabulüne başladı.

"İlçemize Yeni Bir Kimlik Kazandırdık"

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, projenin tamamlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, seçim beyannamelerindeki bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bıyık, projenin sadece bir bina yatırımı değil, Darıca’nın kurumsal kimliği için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Modern ve fonksiyonel bir yapı inşa ettiklerini ifade eden Başkan Bıyık, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı, Kocaeli milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkürlerini iletti.