Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin başarı hikayelerinden birine imza atan Hazar Ali’nin gelişim sürecini anlatan anne Sinem Sakman, merkezle tanışmadan önce oğlunun sadece birkaç kelime söyleyebildiğini ve isteklerini işaretlerle anlattığını belirtti. Farklı destekler almalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden Sakman, Gonca’daki dil ve konuşma terapisinin ardından oğlunun kendini rahatça ifade etmeye başladığını ve en büyük hayali olan "anne" kelimesini ilk kez duyduğunda gözyaşlarını tutamadığını aktardı.
Terapist Desteğiyle Akranlarıyla İletişimi Güçlendi
Oğlunun konuşamadığı dönemde parkta arkadaş edinirken bile zorlandığını dile getiren anne Sakman, merkezin tüm aileye umut olduğunu ve bu tür kurumların yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.
Hazar Ali’nin terapisti ise sürecin başında ifade edici dil becerileri geride olan minik Hazar’ın bir yıllık düzenli çalışmayla kısa cümleler kurma, yaşadıklarını anlatma ve akranlarıyla iletişim kurma seviyesine geldiğini belirterek seansların devam ettiğini bildirdi.