Kan donduran olay, 20 Ocak tarihinde İzmit Körfez Mahallesi Berk Sokak üzerinde yer alan bir kapalı otoparkta meydana geldi. Aynı firmada motokurye olarak görev yapan Arda K. ile Ferhat Ozan Yıldırım arasında otopark içerisinde henüz belirlenmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen olayda Arda K., motosikletinin sepet kısmından aldığı bıçakla mesai arkadaşı Yıldırım'ı karnından ağır şekilde yaraladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz kurye, burada yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından kayıplara karışan katil zanlısı Arda K. ise İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin başarılı operasyonuyla suç aleti olan bıçakla birlikte kıskıvrak yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Beni Boğmaya Çalışınca Nefessiz Kaldım"

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten öldürme" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Arda K., duruşma salonunda maktul yakınları ve taraf avukatlarının huzurunda savunmasını yaptı. Olay gününü anlatan sanık, maktulün kendisine cüsse olarak üstünlük kurduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:"Olay günü, motosikleti onun üzerine sürdüğümü iddia ederek motosikletime tekme attı ve bana ağır küfürler savurdu. Aramızda karşılıklı küfürleşme yaşandı ve olay kavgaya döndü. Kendisi benden cüsse olarak çok büyüktü. Beni motosiklete doğru sertçe ittirince ben de sadece korkutmak ve kendimden uzaklaştırmak amacıyla sepetteki bıçağı aldım. Bıçağı ilk başta vurmadım, boğuşmaya devam ettik. Bana tekme atmaya çalışınca bıçak bacağına isabet etti. Sesleri duyan çevredekiler bizi ayırmaya çalışırken Ferhat asansöre doğru yöneldi. Ancak bacağındaki kanı görünce öfkeyle geri gelip boğazıma sarıldı. Beni sıkarak 'Seni öldüreceğim, geberteceğim' dedi. Nefessiz kaldım, can havliyle bıçağı bir kez daha savurdum. Bunun üzerine beni bırakıp yere uzandı. Ben hemen yanına gidip kanamayı durdurmak için tampon yapmaya başladım. Amacım onu öldürmek değildi. Keşke onun yerine ben ölseydim. Daha o günün öğleninde beraber yan yana yemek yemiştik, çok pişmanım."

Görgü Tanığı: "Elinde Bıçak Olduğu İçin Araya Giremedim"

Duruşmada olayın tek görgü tanığı olan mesai arkadaşları H.K. de tanık kürsüsünde dinlendi. Olay anında yaşanan arbedeye dikkat çeken H.K., "Ben sesler üzerine yanlarına gittiğimde maktul halihazırda ayağından bıçaklanmıştı. Onları ayırmak için hamle yaptım. O sırada maktul, sanığa tokat attı ve yakasından tutarak itmeye devam ediyordu. Hemen ardından sanık Arda'nın, Ferhat Ozan Yıldırım'ı göğüs/karın bölgesinden bir kez daha bıçakladığını net şekilde gördüm. Ancak elinde bıçak olduğu ve bize de denk gelebileceği korkusuyla daha fazla araya girmeye cesaret edemedim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının beyanlarının alınması ve dosyadaki eksik hususların giderilmesi amacıyla sanık Arda K.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.