SON DAKİKA

Belediyelerden X düellosu
Belediyelerden X düellosu
09:52
16 Ekim 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, geçtiğimiz günlerde çöp konteynerlerinin içinde ve etrafında çok sayıda ölü köpek ve kedi bulunmuştu. Hayvanların çöp torbaları içinde bulunmasının ardından kamuoyundan büyük tepki gelirken olayla ilgili inceleme başlatıldı. Meydana gelen olayın ardından Gebze Belediyesi ve Tuzla Belediyesi yüz yüze görüşmek yerine x üzerinden tweet attı.

 

Gebze’de Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kedi ve köpeklerin konteynerlerde ölü bulunmasının ardından Gebze Belediyesi’ne tepki gösteren Tuzla Belediyesi X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Tuzla Belediyesi yaptığı paylaşımında,”Geçtiğimiz günlerde Gebze Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen hayvan katliamı, ülkemizdeki tüm insanların haklı tepkisine neden oldu. Sokak köpekleriyle ilgili sorunu vahşet ve katliam ile çözme çabasının beyhude olduğu, kamuoyunun vicdanını kanattığı ise tüm taraflarca anlaşıldı. Gebze Belediyesi'nin sorumluluk almak ve kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmak yerine, hedef saptırarak belediyemizi hedef alması ve olayı siyasi polemik malzemesine çevirmeye çalışması yakışıksızdır. Yeni yönetimin kısa süre önce göreve başladığı Tuzla Belediyesi'nde 30 yıldır kurulması ihmal edilmiş Veterinerlik Müdürlüğü kurulmuş, sokak hayvanlarının yaşatılarak rehabilite edilmesi için 75 dönümü Tuzla Belediyesi'ne tahsisli dev bir rehabilitasyon merkezinin yapımına da bu dönemde başlanmıştır. Daha önce ihmal edilen kısırlaştırma faaliyetleri sıklaştırılmış; sokaktaki köpek popülasyonunun azaltılarak sokak güvenliğinin, hayvan bakımları yapılarak da canlıların korunması konusunda çok kapsamlı çalışmalar sürmektedir. Akıl ve vicdan ile çözülecek sorunları infiale ve çatışmaya çevirmenin ne Tuzla’mıza ne Gebze’mize ne de ağır sorunlarla uğraşan milletimize faydası yoktur” açıklamalarını kullandı.

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Tuzla Belediyesinin paylaşımını alıntılayarak, “Tuzla Belediyesine başarılar dileriz. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize yönelik, bütün boyutlarıyla yargıya intikal ettirdiğimiz iddialardan sonra, merkezimizi çalışamaz hale getiren işgal girişimine Tuzla Belediyesi olarak lojistik destek veriyorsunuz.  Asgari nezakete aykırı, kurum kültürüne uygun olmayan bu davranışı yadırgadık, sahipsiz hayvanlarla ilgili sizin ne yaptığınızı sorduk. Verdiğiniz cevapta henüz yeni olduğunuzu vurgulamışsınız. Bir iddia söz konusu olduğunu belirtmişsiniz. Kamuoyunun vicdanının kanadığını ifade etmişsiniz. Bu iddiayla ilgili henüz kurduğunuzu ifade ettiğiniz Veteriner İşleri Müdürlüğünüz bizi arayabilir, merkezimizi ziyaret edebilir ve gerçekleri öğrenmeye çalışabilirdi. Yapmadınız. Yaptığınızı kamuoyuna duyurmayı, sizi hedef aldığımız şeklinde yorumlamışsınız. Yanlış. Yaptığınızla konuyu siyasi bir araca dönüştüren sizsiniz” ifadelerinde bulundu.

Etiketler:
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum