Deniz Tutkusu Türkiye Pirat Şampiyonası ile Viaport Marina'da Canlanıyor!
Deniz Tutkusu Türkiye Pirat Şampiyonası ile Viaport Marina'da Canlanıyor!
18:41
12 Eylül 2024

Viaport Marina, deniz ve yelken tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği TYF Türkiye Pirat  Şampiyonası'na bu yıl ev sahipliği yapıyor.

13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan bu  Türkiye Pirat Şampiyonası, Türkiye’nin önde gelen yelken sporcularını ve denizseverlerini buluşturacak.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Pirat Şampiyonası, denizin büyüsünü ve sporun ruhunu bir araya getirecek. Bu yarış, sadece bir rekabet değil, aynı zamanda denizin zarafetine ve yelken sporunun inceliklerine duyulan tutkunun bir yansıması olacak.


Yarışlar ve Parkur nasıl olacak?

Yarışlarda, 15-20 adet pirat sınıfı tekne yarışacak ve her teknede iki sporcu mücadele edecek ve Viaport Marina'nın liman ağzının 1-2 mil açıklarında gerçekleşecek.

Parkur, rüzgarın yönü ve şiddetine göre belirlenecek olup, sporcular denizin doğal unsurlarına karşı ustalıklarını sergileyecek.
6 kişilik deneyimli hakem heyeti ise yarışları dikkatle değerlendirecek. İlk 2 gün 12.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan yarış son gününde 12.00'de başlayacak ve 17.00'de Viaport Marina'da yapılacak olan ödül töreni ile son bulacak.

Editör: Zeynep Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum