Sokak Fotoğraf için sınırsız bir alan
Sokak Fotoğraf için sınırsız bir alan
14:19
23 Ağustos 2024

Gebze’nin tanınmış fotoğrafçısı Bülent Taner, 15 yıllık deneyimiyle fotoğrafçılık sektöründe yerini edindi. 33 yaşındaki Taner, fotoğrafçılık sanatını sosyal medya ve dijital platformların getirdiği yeniliklerle birleştirerek, sokak fotoğrafçılığı alanında başarı elde etti.


Fotoğrafçılığın, teknolojiyle birlikte hızla gelişen ve genişleyen bir alan olduğunu vurgulayan Taner, sosyal medyanın ve internetin etkisiyle bu mesleğin herkes tarafından yapılabilir hale geldiğini belirtti. Bülent Taner, "Sokak fotoğrafçılığı, şehir yaşamının dinamiklerini ve Anadolu kültürünü bir araya getirdiğim bir alan. Köylerde çektiğim görüntüler, şehirde büyük bir ilgi görüyor “dedi. Taner, fotoğraflarını sosyal medya platformlarında paylaşarak büyük bir takipçi kitlesine ulaştığını söyledi.


“Özgüven, başarılı bir fotoğrafçıda olması gereken en önemli özelliktir”
Sokak fotoğrafçılığına geçişinin ardından halk tarafından tanındığını söyleyen Taner, özellikle Gebze ve çevresindeki dört ilçede etkili bir profil oluşturduğunu belirtti. Bu süreçte, fotoğrafçılığın sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda özgüven ve yaratıcı bir bakış açısı gerektirdiğini belirten Taner, "İyi bir makine ve sosyal medya bilgisiyle birleşen özgüven, başarılı bir fotoğrafçıda olması gereken en önemli özelliktir" ifadelerinde bulundu.


Taner, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların yanı sıra, izinsiz çekimlerle ilgili yaşadığı zorlukları da dile getirdi. İzin alarak çektiği fotoğrafın ardından yaşadığı hukuki süreç hakkında bilgi veren Taner, "Çekim yaptığım kişinin izni olduğu halde silmemi istedi ben silmeyince de mahkemeye verdi. Mahkeme, fotoğrafını çektiğim kişi bana poz vererek ve göz teması kurarak oynadığı için beni haklı buldu. Video sosyal medyada çok beğeni almıştı “şeklinde konuştu. 


Sokak fotoğrafçılığı alanında elde ettiği başarıların ardından kazancının da önemli ölçüde arttığını ifade eden Taner, "Kazancım, sokak fotoğrafçılığına geçtikten sonra iki üç katına çıktı. Bu alanda geri dönüşler oldukça olumlu," dedi. 
Takipçilerinin büyük ilgisini çeken Taner, fotoğrafçılığın geniş bir ağ sunduğunu ve bu alanda sürekli yenilikler peşinde olduğunu sokağın sınırsız ve malzeme toplamak için muazzam bir alan olduğunu söyledi


“Özgüven çok önemli”
Yeni başlayan fotoğrafçılara tavsiyelerde bulunan Taner, "Kendinize güvenin ve cesur olun. Sosyal medya geniş bir ağ sunuyor; iyi bir makine ve doğru stratejilerle ilerleyebilirsiniz. Aranızda eminim ki benden daha iyi fotoğraf çekenler vardır" diyerek genç yeteneklere cesaret verdi.
Bülent Taner, Gebze sınırları içinde, sokak fotoğrafçılığıyla kendini kanıtlamış bir isim olarak, fotoğrafçılığın dinamiklerine ve sosyal medyanın etkisine uyum sağlayarak başarılı bir kariyer sürdürmeyi hedefliyor

video için tıklayınız

Muhabir: Sedanur Güllü

Kameraman: Zeynep Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum
Darıca
Gündem