SON DAKİKA

Gebze Belediyesi Başkanı Büyükgöz'ün yaptığı açıklama personellerini üzdü!
Gebze Belediyesi Başkanı Büyükgöz'ün yaptığı açıklama personellerini üzdü!
13:38
2 Ağustos 2022

Gebze belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz Basın toplantısında gazetecilerle ile bir araya gelerek sorunlara ve sorulara cevap verdi.
 
 Büyükgöz, ‘’Zam vermek zorunda değilim’’
 Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyede sahada çalışan temizlik işlerinde çalışan personellerine %30 zam yaparken diğer personellere zam yapmadığını açıkladı. Zinnur Büyükgöz’ün açıklaması işe şöyle, ‘’ Oturduğum yerden baktığımda 400 bin Gebzelilerin hakkını savunmam gerekiyor masanın öbür tarafına geçtiğimde ise işçilerin hakkını sonuna kadar savunurum ama ben zam vermek zorunda değilim. Personel olarak temizlik işlerinde çalışan mesai arkadaşlarıma zam verdim diğer personellere şuanda vermedim vermeyeceğim demiyorum ama hesabı kitabı yapmadan veremem, Diğer belediyeler zam verdi. Zam verdiler ama maaşına zam işine son demek istemiyorum ben’’ şeklinde açıklama yapan Zinnur Büyükgöz bu açıklamalarından sonra diğer Belediyeler kafasına göre zam yapıp sonrada işçi çıkartabileceği yorumları geldi.
 
 Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan zam konusunda şunları söylemişti. "Kamu çalışanları ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. 13,7 milyon emeklimizin bu çalışmanın tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Hiçbir çalışan ve emeklimizin hayat pahalılığın altında ezilmesine müsaade etmemekteyiz
 
 Bakan Bilgin'in açıklaması ise şöyleydi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler." dedi.
 
 Yorum: Mert Gürenç
 Görünen o ki Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz Devletin verdiği hakkı kendi düşüncelerinden altta görüp ''ZAM VERMEK ZORUNDA DEĞİLİM'' diyebiliyor. Diğer belediyedelerin verdiği zammı öğrendiğinde ise, onlar verebilirler ama maaşlarına zam işine son dememek önemli olan maaşları ödeyebilmek gibi cümleler kurdu. Sayın başkan şunu söyleyebiliriz. Darıca, Çayırova ve Dilovası belediyelerinde bu söylemiş olduğunuz kriterlere uyan bir durum söz konusu değil. Diğer çalışan personllerede aynı zammı vermek zorundasınız yanınızda çalışan fotoğraf ve video çekimlerinizi yapan personeller sizinle uyanıp sizinle uyuyorlar onlarında emeklerini de mi?  görmüyorsunuz görmelisiniz artık ve bütün personele bütün kalemlerde %30 zam yapmalısınız. Umarım bu yanlıştan biran önce dönersiniz.

Etiketler:
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum