SON DAKİKA

Gebze Ülkü Ocakları’nda “Çocuk İstismarı İnsanlık Suçudur” Konferansı
Gebze Ülkü Ocakları’nda “Çocuk İstismarı İnsanlık Suçudur” Konferansı
23:00
25 Aralık 2021

Programa, Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdülkadir Özdemir, MHP Kocaeli İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük, TÜRKAV Başkanı Hakan Deniz katıldı.

Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çoban konuşmasında, “Sağlıklı, mutlu, iç dünyasında barışık ve topluma faydalı bireylere olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Toplumda, çocuğun istismardan korunarak, geleceğe üreten bir değer olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Dünyada 40 milyon çocuk cinsel istismara ve şiddete uğramaktadır. 18 yaş altındaki her 4 kız çocuğundan ve her 9 erkek çocuktan biri cinsel istismara uğramaktadır. Geçtiğimiz yıl açılan davalar 18 bine ulaşmıştır. Tüm çocuklarımıza, onları bağımsız bir birey olarak kabul ederek, haklarını öğrenen, kullanan ve savunan, şiddet ve cinsel istismardan uzak nesiller yetiştirmek ve yaşanılır bir dünyanın, daha aydınlık bir temelini oluşturmak bizlerin görevidir. Son olarak tüm bunlar çözüm olmuyorsa Milliyetçi Ülkü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği üzere, sorumluluklarımız sadece siyasetle ve eğitim ile kısıtlı görülmemelidir. Durduramıyorsak mutlaka yapılması gereken bir şey eksiktir. Nesillerimizi heba edemeyiz. Gelecekten tasarruf yapamayız. Alçaklara, namussuzlara çocuklarımızı asla teslim edemeyiz” mesajını verdi.

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Özdemir ise konuşmasında, "Söylemeye dilimin varmadığı, anlatmaya gücümün ve takatimin yetmediği en rezil, en çarpık, en menfur suçlar kadınlara, bebeklere, çocuklara karşı işlenmiş ve işlenmektedir. İnanıyorum ki, milletimizin tamamı çocuklara yönelik cinsel saldırılara nefret, öfke ve bedduayla tepki göstermişlerdir. Sorarım sizlere, Çocukların cinsel istismara uğramasını nasıl izah, nasıl ifade edeceğiz? Bir sapığın günahı mi diyelim? Bir manyağın suçu mu sayalım? Bir pedofili vakası mı söyler misiniz bana, nasıl bahsedelim? Allah için durup sorgulayınız, tertemiz bir sabinin gözüne, emzikli bir yavrunun günahsız yüzüne, bu şartlar altında nasıl bakacağız, onlara ne anlatacağız? Alenileşmediğinden dolayı şu anda hala istismara maruz kalan çocuklarımızla ilgili endişe ve şüphelerimizi dile getirmeyi zaruri görüyorum. Çocuklarına kast edilmiş bir medeniyetin umutları kırgın, hayalleri kırıktır. Çocuklarına yan gözle bakılan, cinsel obje görülen, evlilik yaşıyla ilgili toto oynar gibi görüşler paylaşılan bir milletin hüznü ve hüsranı dağlar kadardır. Bu hüznün dağıtılması şarttır. Bu hüsranın telafisi aciliyet arz eden bir ahlak görevidir. Müslüman Türk milletinin içinden hasbelkader çıkmış sapıkların çocuklarımıza, kadınlarımıza kıymaları, onların hayalarını zindana çevirmeleri hepimiz adına utanç vericidir. Bu da bir beka sorunudur, üstesinden gelinmesi mecburiyettir görelim? Çocukları istismar edilmiş bir milletin gelecek ülkülerinden, Nesillerimizi heba edemeyiz, çünkü gelecekten tasarruf yapamayız. Nefisleri canavarlaşanların elinde bu ülkeyi, bu milleti karalatamayız, karanlığa sürükletemeyiz. Çocuklarımızı kör kuyularda, şiddet sağanağında, istismar vahşiliğinde bir başlarına insanlığımızla gururlanmaya yüzümüz kalmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum
Darıca
Gündem