SON DAKİKA

GEGACE’DEN KADIN ÜYELERE 8 MART KUTLAMASI
GEGACE’DEN KADIN ÜYELERE 8 MART KUTLAMASI
14:35
8 Mart 2024

Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GEGACE) 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadın basın çalışanlarını kahvaltılı organizasyonda ağırladı. Gebze Güllüoğlu Restaurant-Cafe’de düzenlenen kutlama etkiniğine cemiyet üyesi kadınlar ve eşleri katıldı.
Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, kutlama da yaptığı konuşmada sözlerine kadın cinayetlerini lanetleyerek başladı. Altun; ‘’geçtiğimiz ay eşi tarafından katledilen basın çalışanı Tülay Dağaşan’ı rahmetle anıyoruz. İnşallah kadın cinayetleri artık son bulur.
Kadınların toplumumuzda daha etkin bir yaşam standardına kavuşması, şiddete maruz kalmaması, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatın birçok kesiminde yer almaları amacıyla yapılan çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyor; dünyamızı güzelleştiren, ülkemize değer katan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü kutluyorum.’’ Dedi.
Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Sabiha Toprak’ta konuşmasında; Ülkemizde ne yazık ki kadına karşı şiddet vakaları hala yükselmeye devam ediyor, maalesef ülkemizdeki kadınların katledilmesinin önüne geçilememekte. Kadın katlinin, Cumhuriyetin ikinci Yüzyılında da devam ettiğini görüyoruz. 
Kadınlarla ilgili konuların sadece yaklaşan seçim dönemlerinde ya da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gündeme gelip sonra unutulmaması için hepimize önemli görevler düşüyor. Dünya genelinde kadınların eşit ekonomik fırsatlara sahip olmasını sağlamak için hemcinslerimizin önünü açarak güncel olan bilgileri ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Biz kadınlar kendilerini doğru yetiştirdikleri sürece önümüzde dağ olsa duramaz. Kadınlar ölümle değil başarılarıyla anılmayı hak ediyor.’’ 
Konuşmaların ardından kadın üyelere günün hatırası olarak hediyeler takdim edilmesiyle kutlama sona erdi.

Etiketler:
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum
Darıca
Gündem