SON DAKİKA

Gülenin açıklamaları gündeme oturdu
Gülenin açıklamaları gündeme oturdu
14:29
21 Mayıs 2020

FUTBOL SADECE TRİBÜNDEN İZLENMİYOR

Futbolun çok önemli bir endüstri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Darıca Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Arif Gülen şu şekilde konuştu: Zaman zaman gündeme gelen gerek federasyonun gerekse de ilgili kişilerin “Ligler ne zaman oynanacak, nasıl oynanacak, neler yapmalıyız” ile ilgili konularına biz de Darıca Gençlebirliği Kulübü olarak bir şeyler söyleme gereği duyduk. Futbol, bu spora gönül vermiş insanların endüstrisidir. Futbol, tribünden izlenen bir oyunun da ötesindedir. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor.

 

İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ, AMA?

FIFA’nın, UEFA’nın, federasyonun aldığı kararları hamasi duygularla karşılamak bu işin doğasına ters. 129 profesyonel futbol kulübünden birisinin başkanıyım. Bu kulübün yıllık bütçesi 6 milyon lira. Hiçbir rant, oyun, hobi ya da para insan sağlığından önemli değil. Burada siyaset ya da felsefe yapacak durumda değiliz. Bu futbol oynanacak. Burada eleştirdiğim tek konu şu. TFF bizi neden kontrpiyede bıraktı? TFF Başkanı neden önce “Haziran” sonra da “Temmuz” dedi?

 

LANET OLSUN!

Tesisimiz, alt yapımız, ekonomik durumumuz bu gemiyi yürütecek gibi duruyor. Keşke federasyon başkanımız “Bu lig oynanacak, Eylül’de oynanacak” deseydi. Zaten Eylül’e kadar biz hala pozitif konuşabiliyorsak, test sonucu konuşabiliyorsak, biz hala bu Covid illetinin şu andaki trendinin ötesinde bir konu konuşuyorsak, lanet olsun futbola da, işine de, parasına da!

 

GELİRLER TEKRARDAN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

38 tane aslan parçasının ve onlara hizmet eden insanların bana bir gideri var. Bu insanlar burada 24 saat yaşıyor. 38 kişinin sadece iaşesinin ciddi bir rakam olduğunu federasyon yetkililerine ve başkanımıza hatırlatmak istiyorum. Onun için yayıncı kuruluun, Spor Toto’nun, İddaa’nın, federasyon gelirlerinin tekrar gözden geçirilip Kulüpler Birliği ve kulüp başkanları ile bir araya gelinip ortak bir yol belirlenmelidir.  

 

NEDEN TESCİL EDİLSİN?

Kimse bunu dillendirmiyor. Nedir o..? Futbol kulüplerinin temel sorunu para ve geçim. “Tescil edilsin” deniliyor. Niçin tescil edilsin? Şampiyonluğunu ilan eden bir takım, ya da matematiksel olarak Play-Off’a kalabilecek, şampiyon olabilecek bir takım neden koca bir yılını yaksın? Bakın… Ligler oynatılmalı ama zamanlaması insan sağlığına uygun olmalı.

 

TFF’Yİ KENDİ BAŞLARINA BIRAKMAMALILAR

AVM’lerin, berberlerin, işletmelerin ne zaman açılıp açılmayacağına birinci derecede sorumlu olan Bilim Kurulu, Sağlık bakanlığı ve hükümetimiz, TFF’yi ya da federasyonlarını kendi başlarına bırakmamalıdır. Tekrar altını çiziyorum. Biz insan sağlığına önem veriyoruz. Bizim işimiz bu. Yani futbol oynamak. Ama olması gereken zamanda oynayacağız.

 

ÇOK İSTEYEN VARSA LİGDEN ÇEKİLEBİLİR

TFF, Sağlık Bakanlığımızdan da bilgileri alarak net bir karar versin. Bu karara göre herkes hazırlıklarını yapsın. Savaş da dahil hiçbir futbolcu futboldan bu kadar uzak kalmadı. Bunların hepsi geçecek, asıl mevzu yani geçim konusu tekrar konuşulacak. Çok isteyen varsa ligden çekilebilir. Böyle bir hakları var. Soruyorum… Var mı böyle delikanlı bir başkan! Var mı böyle bir kulüp! Liglerin oynatılması kararına imzamı atıyorum! Ama TFF’den ricam kararı net versin.

 

BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM!

Darıca Gençlerbirliği olarak Temmuz’un ortasında ligler kaldığı yerden başlayacakmış gibi hareket ediyoruz. Her takımın imkanları aynı değil. Lütfen durum değerlendirmesi yapılsın. Ancak şu da var. Sadece insan sağlığı düşünülerek hareket edilmediğini bir kulüp başkanı olarak çok iyi biliyorum. Birbirimizi kandırmayalım. Madem ki aynı gemideyiz ve Türk futboluna hizmet etmek istiyoruz, o zaman dik duralım, federasyonla birlik olalım. Çünkü bu federasyon bizim federasyonumuz.

 

FUTBOLDAN ESİRGEMEMELİYİZ

Az önce de ifade ettiğim gibi, TFF tarih konusunda bizi ikilemde bırakarak gönderdiğimiz çocukları tekrar toplamamıza neden oldu. Böylece hem ekonomik olarak zorlandık, hem de hastalık anlamında risk aldık. Tekrar ifade ediyorum. Bu sezon ligler oynanmalı. Dünyanın bizi gıpta ile izlediği bu salgın sürecini futboldan da esirgememeliyiz ve TFF’yi de yalnız bırakmamalıyız. İnşallah bu günler geçecek. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum