SON DAKİKA

Metal işçileri seslerini Kocaeli’den duyuracak
Metal işçileri seslerini Kocaeli’den duyuracak
23:33
27 Aralık 2021

MESS’te toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev sürecinin başlamasının ardından yapılan ilk görüşmede MESS verdiği yüzde 12’lik zam oranını yüzde 17’ye yükseltti. Ancak MESS ile masaya oturan Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Öz Çelik-İş Sendikaları verilen teklifi kabul etmedi. Masadan kalkan Türk Metal Sendikası MESS’e karşı sesini duyurmak için 2 Ocak Pazar günü yılın ilk mitingini yapacak. Türkiye’nin dört bir yanından metali işçileri Kocaeli’den taleplerini dile getirecek.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELECEKLER

MESS’in işçilerin taleplerini masaya getiren sendikaların taleplerini kabul etmemesi üzerine Türk Metal 24 Aralık’ta grev kararı aldı. Bugün İstanbul’da MESS ile yapılan görüşmede MESS verdiği yüzde 12’lik zam teklifini revize ederek yüzde 17’ye çıkardı. Ancak sendikalar bu teklifi kabul etmedi. MESS’in uzlaşmaz tavrına karşı Türk Metal miting kararı aldı. Türkiye’nin dört bir yanından 2 Ocak Pazar günü metal işçileri Kocaeli’ye gelerek tepkilerini dile getirecek.

MİLLİ İRADE MEYDANI'NDA

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın katılımı ile yapılacak miting için işçiler sabah saatlerinde Doğu Kışla Parkı’nda bir araya gelmeye başlayacak. Oluşturulacak yürüyüş kortejleri saat 10.30 ile 11.00 arasında yürüyüşe geçecek. İşçiler Doğu Kışla Parkı'ndan Milli İrade Meydanı'na yürüyerek burada mitinglerini gerçekleştirecek.

KIRAÇ KONSERİ OLACAK

On binlerce metal işçisinin beklendiği mitingde saat 13.00 itibariyle Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve Türk-İş Genel Başkanı açıklama yapacak. İşçiler alanda ve kortejlerde atacakları sloganlarla seslerini işverenlerine iletmeye çalışacak. Mitingdeki konuşmaların ardından sanatçı Kıraç konser verecek. Kıraç konserinin ardından miting sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum