SON DAKİKA

'Sanal laboratuvarı' bilim insanlarına ışık tutacak
'Sanal laboratuvarı' bilim insanlarına ışık tutacak
22:49
26 Aralık 2021

Üniversite arkadaşı olan Şevval Çimyapan, Rabia Ergin ve Ebru Bozkurt, laboratuvarlara kolay erişim sağlamak için harekete geçti. Sanal laboratuvar projesi hazırlayan 3 girişimci kadın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) inovasyon programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

KozarScience şirketlerini 2020'nin ekim ayında Bilişim Vadisi'nde kuran 3 arkadaş, daha sonra şirketlerini yüksek lisans eğitimine devam ettikleri GTÜ Teknopark'a taşıdı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve KOSGEB'in desteklediği girişimci kadınlar, Teknopark'ta artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisiyle hayata geçirdikleri "sanal laboratuvar" ile bilim insanı adaylarına moleküler biyoloji ve genetik alanında deney yapma imkanı sunuyor.

Matematik, fizik ve kimya gibi temel bilimlere yönelik deneylerin de ekleneceği sanal laboratuvarda ayrıca çocukların da faydalanabileceği eğitim içeriklerinin oluşturulması hedefleniyor.

Projelerini, çevrim içi gerçekleştirilen ve 30 ülkeden yaklaşık 200 kadın girişimcinin başvurduğu Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü İmalat Zirvesi'nde tanıtarak Türkiye'yi temsil eden genç girişimciler, mansiyon ödülüne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum