SON DAKİKA

Strestten uzaklaşmak isteyen gazeteciler bir araya geldi
Strestten uzaklaşmak isteyen gazeteciler bir araya geldi
17:18
22 Ağustos 2024

Gebze Gazeteciler Cemiyeti meslektaşları bir araya getirerek stres attılar. Üyeler aileleri ile birlikte düzenlenen mangal partisine katıldı.
Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ve yönetimde bulunan üyelerin düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Açılış konuşmasını yapan Başkan Altun, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurguladı. Altun,” Çok değerli meslektaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Gebze Gazeteciler Cemiyeti olarak etkinliklerimize devam ediyoruz. Gazetecilik zor bir meslek yoruluyoruz. Biraz moral ve motivasyon olsun istedik. Böyle güzel bir günde güzel bir ortamda birlikteyiz” ifadelerini kullandı.


“Gebze’den gitmedik ki Gebze’ye gelelim”
Düzenlenen etkinliğe Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da katıldı. ‘Gebze’den gitmedik ki Gebze’ye gelelim’ diyerek konuşmasına başlayan Karaca, meslektaşlarını ve eşlerini selamladı. Başkan Yılmaz Karaca, konuşmasında Anadolu Basınının her geçen gün geriye gittiğine değindi. Karaca,” Tabii ki bu güzel günde sorunlara çok değinmek olmaz ama hiç değinmemek de olmaz. Bu vesile ile Anadolu basınının her geçen gün geriye gittiğini, yok olması için Basın İlan Kurumu’nun bilhassa çok büyük çalışmalar yaptığını burada söylemek istiyorum. Çünkü son dönemde 13 tane şube kapattılar ve bunların çerisinde buranın şubesi de var “dedi. 
Basın İlan Kurumu’nun yılsonuna doğru diğer kalan şubelerinin de tamamını kapatarak merkezden yönetme sistemine devam edeceklerini düşündüğünü söyleyen Karaca, “Tabii ki sadece gazetelerin değil internet sitelerinde çok büyük sorunları var. Bunların bir yere getirilmesini istedik. Mecliste soru önergesi verilmesi ve bir araştırma komisyonu kurulması için çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde iletişim başkanıyla da bir randevu istedik bu sorunlarımızı anlatacağız” ifadelerini kullandı. 
Karaca, Anadolu'da şu an asgari ücret alan çalışan sayısının %50 bile olmadığını dile getirirken, “Arkadaşlarımıza asgari ücreti bile veremiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi. 
Yılmaz Karaca, geceyi düzenleyen Levent Altun ve yönetimini kutlayarak, sosyal yönden ve eğitim yönünden üyelere, devamlı suretle programlar yapılmasının güzel bir düşünce olduğunu söyledi.


“Bizlerin bir araya gelmesi çok zor”
İHA Bölge Sorumlusu ve Seka Haber imtiyaz sahibi Mert Gürenç, yoğun ve güzel haberlerle dolu bir şekilde günü bitirdiğini belirterek, birlik ve beraberlik adına gerçekleştirilen bu organizasyonun, sürekli haberlerde oldukları için görüşmedikleri meslektaşlarıyla zaman geçirme fırsatı sağladını söyledi. 
Gürenç,” Gebze'de birlik beraberlik adına yapılan bir organizasyon. Burada bütün meslektaşlarımızla birlikteyiz. Yemek yedik, sohbet ettik. Çünkü sürekli haberlerde olduğumuz için bizlerin bir araya gelmesi zor. Yönetiminde benimde bulunduğum, Gebze Gazeteciler Cemiyeti olarak, güzel bir organizasyon sağladık. Bütün meslektaşlarımızla bir araya gelerek, ailelerimizin kaynaşmasıyla sonuçlanan güzel bir ortam oldu” dedi.  
Gürenç, Levent Altun ve Türkiye Gazeteciler Cemiyet Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’ya da teşekkür etti. 


“Herkes ailesi ile gelmiş”
Hürses Gazetesi’nde mesleğini icraa eden Kübra Akar,” Gece için Levent Altun ve yönetimine, tek tek herkese teşekkür ediyorum. Ailelerin katılımı çok önemli. Normalde aileler bu tür toplantılarda olmuyor. Ama bugün herkes ailesi ile gelmiş. Böyle organizasyonlarının devamını diliyorum” dedi.
Gebze'nin sesi. com’un imtiyaz sahibi ayrıca Türkiye İnternet Gazeteleri Derneği Kocaeli Şubesi Sorumlusu Mustafa Can, gazetecilerin zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Can, tasarruf tedbirleri alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek bu tarz etkinliklerin sosyalleşmelerde bir nebze olsun moral verdiğini söyledi. Mustafa Can,”  İnşallah başkanımız böyle organizasyonlar yapmaya devam eder ve arkadaşlarımızla sorunlarımızı paylaşırız. Tasarruf tedbirleri olmasaydı da çok daha iyi olacaktı. Ama ara da olsa başkanımıza bize böyle imkânlar verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik çeşitli eğlencelerle ve ikramlarla devam ederken, gecenin sonunda Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, kendi elleriyle çiğ köfte yaptı. Organizasyona katılan gazeteciler streslerini atarak programı düzenleyen Levent Altun ve yönetim ekibine teşekkür ettiler.

video için tıklayınız

 

Muhabir: Sedanur Güllü

Kameraman: Zeynep Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum