SON DAKİKA

Vali Seddar Yavuz’dan marketlere uyarı
Vali Seddar Yavuz’dan marketlere uyarı
23:29
23 Aralık 2021

Son aylarda yaşanan döviz kurudan yaşanan artışlar sonrası başta zincir maketler olmak üzere temel tüketim malzemelerine fahiş zamlar yapıldı. Hükümetin son aldığı ekonomik kararları sonrası döviz kurunda önemli bir düşüş yaşandı. Bu düşüşe rağmen fiyatlarda ise hiçbir değişiklik olmadı.

Bu durum üzerine devlet kurumları yoğun bir denetim faaliyeti başlattı. Kocaeli’de de yapılan denetimlere bizzat Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katıldı. Vali Yavuz, market müdür ve sorumlularından sebze, meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlar hakkında bilgiler alarak, raflardaki ürün fiyatlarını denetledi. Daha sonra beraberindeki ilgili kurum müdürlerine denetimlere aralıksız devam edilmesi ve haksız fiyat artışları ile ilgili yapılması gerekenler hususunda talimatlarda bulundu.

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Vekili Volkan Yılmaz ile Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Sarı’nın eşlik ettiği denetimlerde Vali Yavuz, market çalışanları ile de bir süre sohbet ederek, kolaylıklar diledi. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yavuz, “Fahiş fiyatlara karşı denetimlerimizi artırıyoruz. Bu kapsamda ulusal ve yerel düzeyde faaliyette bulunan marketlerde yapılan denetimlere bizzat katıldım.” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum
Darıca
Gündem