SON DAKİKA

‘’Yeni evimizde Tahir Başkanımı çaya bekliyorum’’
‘’Yeni evimizde Tahir Başkanımı çaya bekliyorum’’
22:27
26 Aralık 2021

Türkiye’ye örnek olacak Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde, depreme karşı dayanıksız ve yıllanmış evlerini anılarıyla birlikte geride bırakan hak sahipleri, yeni ve konforlu evlerine kavuşmak için gün sayıyor. Yıllarca yaşadığı evden ayrılan ve yeni evine taşınacağı günü heyecanla bekleyen hak sahiplerinden biri olan Selma Arslan, Cedit’te geçen günlerini ve beklediği değişimi anlattı. Özel gereksinimli oğluyla birlikte eski evlerinde yaşadıkları zorlukları dile getiren ve bu süreçte Büyükşehir’in hep yanlarında olduğunu ifade eden Arslan, ‘’Tekrar eski mahalleme, komşularıma kavuşmayı iple çekiyorum. Yeni evimizde ilk misafirim Tahir başkanım olsun isterim. Bir çayımızı içsin isterim’’ dedi.  

“BEN ÇOK MEMNUNUM BU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN”

Çocukluğunun ve gençliğinin bu mahallede geçtiğini, 2 çocuğunu da Cedit’te zorluklarla büyüttüğünü söyleyen Arslan, “Eşim Murat Arslan, 15 yıl önce vefat etti. 2 çocuğumla burada hayat mücadelesi verdim. Eşimi bu evde kaybettim, çocuklarımla bu evde yaşadım’’ sözleriyle yaşadığı sıkıntıları aktardı. Arslan, “Oğlum Hakan 11 yıldır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası. Hakan’ı burada akülü arabayla bile dolaştıramadım. Hayatım burada çok zordu. Kolaymış zannediyordum ama çok zordu. Gerçekten Cedit’in kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı. Ben çok memnunum bu kentsel dönüşümden” diye konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Kentsel dönüşüme giren ve yıkım programına alınan eski evinin cep telefonuyla fotoğraflarını çeken ve duygusal anlar yaşayan Selma Arslan, en çok oğlu Hakan’ın tekrar pencereden Kocaeli’nin eşsiz manzarasını güvenle izleyeceği günleri, engellilere uygun giriş-çıkışı olan bir evde yaşayacağı yılları iple çektiğini söyledi. Yeni konutlar tamamlanıp ilk anahtarı verdiklerinde ertesi gün tekrar eski mahallesine ama yeni evine ve hayatına dönmeyi planlayan Arslan, “Büyükşehirden çok memnunum. İlk misafirim Tahir Başkanım olsun isterim. Bir çayımızı içsin isterim” ifadesini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR HEP YANLARINDA

Kocaeli’de kas hastalıkları tedavi merkezi olmadığı için oğlunu Büyükşehir’den aldığı destekle Antalya’ya götürdüğünü aktaran Arslan, kendilerine Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından verilen destek için de minnetini şu sözlerle anlattı: “Eşim öldüğünden beri Büyükşehir’den çok destek aldım. Haftada iki gün Büyükşehir’in arabasıyla fizik tedaviye götürüyorum. Yine Büyükşehir’in ambulansıyla tedavi için Antalya’ya gidiyoruz. Hastalandığında da Büyükşehir’in ambulansı yine ayağımıza geliyor. Büyükşehir’den evde özbakım ve banyo ihtiyacı için dahi geliyorlar.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Öte yandan Büyükşehir’in Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni konutların bir an önce yapılması için en kısa sürede TOKİ’ye yer teslimi yapılması planlanıyor. Projede taraflar arasında uzlaşma oranında %96 ile bir Türkiye rekoru elde edilmiş durumda. Kira yardımı başvurusu kabul edilen hak sahiplerine kira yardımları da yapılmaya başlandı. Öte yandan ihaleyi alan firma Cedit Mahallesindeki eski yerleşim yerlerde yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Proje kapsamında TOKİ tarafından 1105 daire ve ticari alan yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariye dikkat edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorum